Onnistuneet treffit – näin käyttäydyt oikein treffeillä

Harkitsetko nettideittailun aloittamista ja edellisistä treffeistä on jo vierähtänyt paljon aikaa? Ehkä mietit, miten treffeillä käyttäydytään? Tässä artikkelissa kerromme, miten järjestät onnistuneet ensimmäiset treffit.

Mitkä ovat onnistuneet treffit?

Totta kai treffien onnistumista voi ajatella monella tavalla: joillekin onnistuminen on hauskanpitoa, toisille samaan sänkyyn päätymistä ja kolmansille jotain muuta.

Tässä artikkelissa oletamme sinun etsivän vakavaa romanttista suhdetta, joten meidän määritelmämme onnistuneille treffeille on se, että haluatte tavata treffikumppanisi kanssa uudelleen. Tämä onkin hyvä pitää mielessä: mittapuu ei ole se, kuinka pitkät treffit teillä on tai kuinka hauskaa teillä on yhdessä, vaan se, että välillänne syttyy jotain sellaista, mikä saa teidät palaamaan toistenne seuraan.

Nyt olemme saaneet tavoitteen selville, enää ei tarvitse kuin selvittää reitti maaliin.

Pukeudu siististi treffeille

Tämä on itsestään selvä asia. Moni ajattelee, että pukeutumiseen tai esimerkiksi hiuksiin panostaminen – tai ihan yleisesti se, että näyttää siistiltä – on jotain ulkokultaista, jolla ei ole oikeaa merkitystä, kun etsitään sitä oikeaa sielunkumppania. Siisti ulkoasu kuitenkin kertoo, että kunnioitat seuralaistasi.

Siisteys ei tarkoita, että on mirri kaulassa tai suorat housut (toki joskus se voi tarkoittaa sitäkin), vaan että sinä ja vaatteesi ovat puhtaat ja huolitellut. Paidassasi ei ole koirankarvoja tai reikiä, kenkäsi eivät ole mutaiset tai puhkikuluneet.

Tarkista myös, että hampaasi ovat pestyt ja kädet sekä kynnenaluset puhtaat. Kuulostaako 1800-luvun käytösoppaalta? Ehkäpä, mutta jotkut asiat eivät vanhene. Ihminen reagoi primitiivisesti moneen asiaan ja toisen ihmisen siisteys on suuri tekijä siinä, herääkö meissä halu olla lähellä ja koskettaa.

Totuus on kuitenkin se, että kun kohtaatte toisenne ensimmäistä kertaa live-tilanteessa, on ulkonäöllä merkitystä. Tästä ei kuitenkaan tarvitse ottaa suuria paineita. Tärkeintä on se, että vaikutat siistiltä.

Siisteyttä on myös se, ettet käytä liikaa hajusteita. Kun vaatteesi ovat puhtaat ja olet itse käynyt suihkussa, on ylimääräinen hajuste useimmiten juuri sitä – ylimääräinen. Voimakkaat tuoksut aiheuttavat monissa ihmisissä negatiivisia reaktioita, joten käytä tuoksuvia tuotteita mieluummin liian vähän kuin liikaa.

Ole sovitusti paikalla

Toinen tärkeä asia on muistaa olla ajoissa paikalla. Treffien toiselle osapuolelle tulee nopeasti hyvin negatiivinen fiilis, jos treffit eivät alakaan sovittuna aikana. Treffeillä onnistumisen keskiössä on kuitenkin se, että toiseen täytyy osoittaa kiinnostusta. Mikäli tulet myöhässä paikalle, on se suora viesti treffikumppanillesi, ettet arvosta tätä tilannetta tai häntä.

Moni nainen ja mieskin osaa myös lukea niin kutsuttuja vanhoja pelimiesliikkeitä: myöhässä saapuminen voi olla tahallista. Sillä pyritään luomaan tilanne, jossa odottavalla osapuolella herää epävarmuus ja myöhästyjällä on etulyöntiasema. Nykyään tällainen ei edes toimi, sillä temppu on hyvin tunnettu. Yritäpä selittää, että et ole tahallasi myöhässä… Myöhässä on myöhässä on myöhässä. Ole sinä ajoissa.

Muista kuunnella toista

Treffeillä epävarmuus ja jännitys näyttäytyy usein pitkänä yksinpuheluna. Huomaamattaan saattaa puhua tuntikaupalla itsestä, eikä edes huomaa toisen jäävän paitsioon. Treffit eivät kuitenkaan ole työhaastattelu tai myyntipuhe, jossa pystyt pitkällä monologilla vakuuttamaan toisen. Treffeillä on tarkoitus löytää yhteys toisen ihmisen kanssa ja tämä edellyttää tasapuolista vuorovaikutusta. Sanakin sen kertoo: vuorovaikutus tarkoittaa, että vaikutetaan vuoroissa, ei vain yhteen suuntaan.

Monologin tarkoitus on usein tuoda esiin omia hyviä puolia, mutta jos haluat herättää toisessa ihmisessä oikeasti positiivisia tunteita itseäsi kohtaan, on tehokkainta osoittaa kiinnostusta häntä kohtaan. Jokainen ihminen kokee miellyttäväksi sen, että joku kysyy häneltä kysymyksiä ja osoittaa haluavansa kuulla vastaukset niihin.

Kun kuuntelet toista ja olet kiinnostunut hänestä, hän kokee olonsa hyväksi ja arvostetuksi seurassasi. Arvostetuksi ja kuulluksi tulemisen tunne saa hänet haluamaan sinun seuraasi jatkossakin. Tällä perusasialla ei ole sukupuolta, vaan kuulluksi ja nähdyksi tulemisen tarve on jokaisessa ihmisessä.

Keskity siis toiseen ihmiseen. Tämä on onnistuneiden treffien tärkein asia. Vaikka olisit hermostunut ja levoton, älä näprää kännykkääsi tai muulla tavoin pakene tilanteesta, vaan keskity treffikumppaniisi.

Anna itsestäsi

Tärkeää on myös muistaa se, että et voi vain jäädä passiivisesti kuuntelemaan ja myötäilemään.

  • hermostuminen aiheuttaa joskus sen, että jokainen treffikumppanin esittämä kysymys vedetään huumoriksi
  • anna toiselle itsestäsi jotain
  • älä väistele tai piiloudu huumorin tai vastakysymysten taakse

Totta kai huumori on hyvästä, mutta tarjoa treffikumppanillesi jotain. Vaikka teillä olisi hetken hauskaa, hän huomaa kyllä viimeistään treffien jälkeen, että et paljastanut itsestäsi oikeasti mitään. Sellainen jättää kylmäksi eikä paranna mahdollisuuksiasi päästä toisille treffeille.

Jos olet yksi niistä monista, jotka jännittävät treffeillä ollessasi, muista nämä:

  • Onnistuneilla treffeillä voidaan käyttää alkoholia, mutta useimmiten onnistuneilla treffeillä sitä ei ole kovin paljon. Annos tai kaksi, yksilöstä riippuen, pitävät vielä arvostelukykysi ja juttusi oikealla tasolla. Ihminen ei itse huomaa juttujensa tason laskua tai äänen asteittaista muuttumista humalaiseksi, mutta seuralainen kyllä huomaa sen.
  • Jännitystä voi helpottaa se, että mietit valmiiksi puheenaiheita ja kysymyksiä. Toki moni niistä voi unohtua jännittävässä tilanteessa, mutta todennäköisesti valmistautuminen auttaa sinua pärjäämään paremmin.
  • Vaikka valmistaudut, on tärkeää ymmärtää, että et yritä liiaksi hallita tilannetta. Kuuntele seuralaistasi ja tartu aiheisiin, joita hän tuo esiin. Sinun ei tarvitse yrittää esittää, että osaat keskustella aiheesta kuin aiheesta. Kerro, ettet tunne asiaa ja pyydä seuralaistasi kertomaan siitä. Tämä on hyvin viehättävää, koska osoitat kiinnostusta.

Tarjoaako mies treffeillä?

Edelleen pidetään useimmiten hyvätapaisena, että mies tarjoaa juomat, syömiset ja mahdolliset pääsyliput treffeillä. Varsinkin jos mies on kutsunut naisen treffeille. Tämä käytäntö on kuitenkin paljon löystynyt viime vuosina.

Paras veto on käyttää fraasia “saanko tarjota sinulle lounaan/kahvin/lasillisen/teatteri-illan?” Monille naisille saattaa tulla epämiellyttävä olo, jos mies pitää maksamista itsestäänselvyytenä. Sukupuoliroolin takia maksaminen saattaa tuntua hankalalta. Ja maksaminen saattaa viitata myös siihen, että naiselta odotetaan jotain vastineeksi – oli se sitten mielenkiintoa miestä kohtaan tai jotain enemmän.

Moni suomalainen nainen maksaa mielellään oman osuutensa, etenkin ensimmäisellä tapaamisella. Sen koetaan vähentävän painetta hyvittää tarjoilut jollain tavalla. Moni kokee myös tarjoamisen olevan jäänne ajasta, jolloin naisilla ei ollut käytössään omaa rahaa ja se koetaan siksi holhoavana tai loukkaavana.

Tämä on kuitenkin niin yksilökohtainen asia, että suosittelemme lämpimästi ilmaisemaan asian kysymällä: “saanko tarjota nämä”, “haluaisin tarjota tämän sinulle, sillä minähän sinut tänne kutsuin, saanko tehdä niin” tai “onhan sinulle ok, että minä maksan”. Näin treffikumppanisi saa kokea, että olet hyvätapainen ja kohtelias, etkä halua astua hänen varpailleen. Huonompi veto on olettaa, että maksatte omat osuutenne tai väistää maksamista. Lähde treffeille sillä oletuksella, että tarjoat treffien kustannukset, vaikka niin ei lopulta kävisikään.

Treffien jälkeen

Ei mitään vanhanaikaista kolmen päivän sääntöä. Voit treffien jälkeen illalla tai seuraavana päivänä laittaa toiselle viestiä, että oli mukavat treffit ja haluat tavata uudelleen. Tämä on positiivinen viesti treffikumppanille eikä aseta sinua mitenkään alempaan asemaan. Eri asia on, jos alat pommittaa usealla viestillä.

Anna deitillesi aikaa vastata, äläkä turhaan hermoile. Fiksu ihminen vastaa viimeistään parin päivän sisällä sinulle, ja muutakin kuin “jees, kiitti”. Jos teillä oli aidosti onnistuneet treffit, uusi tapaaminen kyllä järjestyy. Monella naisella ja yllättävän usealla miehelläkin on kuvitelma, että he eivät itse voi olla ensimmäisenä laittamassa viestiä treffien jälkeen. Tällainen ajatus on hölmö eikä määrää valtasuhteitanne. Pikemminkin se, että olet aloitteentekijä, viittaa varmuuteesi, vilpittömyyteesi ja hyvään kommunikaatiotaitoon. Ehdottomasti lähes jokainen pitää näitä piirteitä suuressa arvossa!

Miten voi sanoa, ettei halua tavata uudestaan?

Ole rehellinen ja ystävällinen: jos sinusta tuntuu, että teillä ei ollutkaan onnistuneet treffit etkä halua tavata uudestaan, kerro se avoimesti. On huonoin vaihtoehto olla niin tökerö, ettet vastaa viesteihin tai lähetä itse edes jonkinlaista “kiitos treffeistä”-viestiä. Toiseksi huonointa käytöstä on olla tyly deittiseurallesi treffien jälkeen.

On monta tapaa sanoa kohteliaasti ja kiertelemättä, että et näe teistä tulevan paria. Loukkaamista ei tietenkään voi kokonaan välttää, sillä torjutuksi tuleminen luonnollisesti aiheuttaa ainakin vähän pahaa mieltä. Mutta voit aina pitää huolen siitä, että käyttäydyt itse hyvin ja arvostavasti. Jutut liikkuvat nopeasti, joten kohteliaisuutesi nyt tulee olemaan etusi myös myöhemmin.