Vinkkejä kolmen kimppaan (pariskunnille)

Kolmen hengen ryhmäseksi eli tuttavallisesti kolmen kimppa on monen haave. Usein kolmen kimppa on pariskunnan yhteinen toive, vaikka toinen ei olisi tullutkaan ajatelleeksi koko asiaa ennen kuin kumppani sitä ehdottaa.

Lähes jokainen pariskunta, joka haluaa seuraavan yhteisen seksikokemuksensa olevan kolmen kimppa, miettii samoja kysymyksiä: kuka, mitä, miten, missä ja milloin. Näihin kysymyksiin onkin hyvä miettiä vastauksia ennen kuin kolmen kimppa toteutetaan.

Jätä kuitenkin turha stressi pois ja muista, että muutkin samassa tilanteessa olevat parit pohtivat aivan samoja asioita.

Jos teillä onkin valmiiksi mietittynä henkilö, joka olisi kolmas jäsen petipuuhiinne, ehkä silti mietitte, miten kokemuksesta saisi varmasti hyvän. Tässä kuusi kultaista vinkkiä siihen, miten kolmen kimppa toteutuu mahtavana kokemuksena:

1: Avoin kommunikaatio

Tämä ohje on jokaisen parisuhde- ja seksioppaan a ja o. Siksi se on myös numero yksi tässä listassa. Kolmen kimppa ei tule onnistumaan, ellette osaa puhua täysin avoimesti.

On yleistä, että vaikka pariskunta osaisi yleensä puhua asioista varsin avoimesti, seksi ja seksuaalisuus ovat vaikeampia aiheita käsitellä aidon avoimesti. Harjoitelkaa kertomaan avoimesti toiveistanne ja odotuksistanne.

Pitäkää huoli siitä, että valitsette kolmen kimppaan osallistujaksi henkilön, joka on hyvä kommunikoimaan. Ryhmäseksi ei suju sormia napsauttamalla kuin fantasioissa, vaan teidän täytyy joka tapauksessa käydä kunnon keskustelua siitä, miten toimitaan. Ennen kaikkea, teidän täytyy voida luottaa toistenne kommunikaatioon. Avointa puhetta siis jokaiselta osapuolelta!

Kolmen kimppa vaatii sitä, että osaatte puhua avoimesti kaikesta siihen liittyvästä kolmestaan niin ennen seksiä, sen aikana kuin sen jälkeenkin.

2:Kirjoittakaa lista siitä mitä haluatte

Kun alatte miettiä kolmen kimppaa, kirjoittakaa ylös, millainen olisi unelmien kolmas pyörä. Voitte kirjoittaa listat erikseen ja jakaa ne sitten keskenänne – tai istua yhdessä listaamaan asioita, joita toivotte kolmannelta pyörältä.

Kirjoittakaa ylös ihan kaikki haaveet! Älkää rajoittako listaa ajattelemalla, että ei sitä tai tätä voi saada tai että jokin olisi liiankin hyvää toteutuakseen. Tulette huomaamaan, että kun avaatte mielenne ja tuotte aidot haaveenne esiin, se unelmien kolmas pyörä jossain vaiheessa todella ilmestyy elämäänne!

Esimerkkejä siitä, mitä voitte kirjoittaa listaanne:

  • todella viehättävä meidän molempien mielestä
  • ehdottoman luotettava tyyppi
  • osaa puhua ja kuunnella todella hyvin
  • upea vartalo
  • hyvä seksuaalinen itsetunto ja voimakas seksuaalivietti
  • sinkku tai hänellä on oman kumppaninsa suostumus

3: Puhukaa huolellisesti rajoista ja suostumuksesta

Tässä tapahtuvat suurimmat virheet kolmen kimpassa. Osapuolten tulee tuoda kunnolla toisten tietoon omat rajansa, niin seksuaalisesti kuin tunnepuolellakin. Usein ryhmäseksiin hypätään hetken mielijohteesta ja jollekulle jää siitä paha olo. Myös seksin aikana on osattava sanoa ei tai kyllä. Ja jokaisen on kunnioitettava näitä sanoja.

Jos esimerkiksi sinulle ei ole ok, että kumppanisi suutelee kolmatta pyörää, kerro se avoimesti. Jos et halua, että kumppanisi viettää aikaa kolmannen pyörän kanssa kahdestaan tai tekee hänen kanssaan seksuaalisia asioita ilman sinua, kerro se avoimesti. Jos haluat jotain ja kumppanisi tai kolmas pyörä sanoo ei, hyväksy se. Ei se sen kummempaa ole, teidän vain täytyy olla läsnä toisillenne: sanoa ja kuulla kyllä ja ei.

Ei kenenkään ole tarkoitus venyttää rajojaan ja yrittää kestää jotain mitä ei oikeasti haluaisi. Kolmen kimppa on hauskaa silloin, kun kaikki voivat aidosti nauttia siitä!

Sopikaa huolellisesti rajat. Kertokaa toisillenne etukäteen kaikki, minkä tiedätte olevan ehdoton ei tai vahva kyllä. Ja muistakaa, että mieltään saa aina muuttaa: jos seksin aika tuntuu siltä, että suutelu onkin ihan ok, sano se ääneen. Jos olette sopineet, että penetraatio saa tapahtua, mutta se ei tilanteessa tunnukaan hyvältä, sinun täytyy osata sanoa se. Muuten jälkipyykkiä pestään pitkään.

4: Kun valitsette kolmatta pyörää, olkaa luovia!

Jos teillä on valmiiksi mietittynä sopiva osallistuja kolmen kimppaan, hienoa! Mutta jos etsitte sopivaa ehdokasta, voitte olla varsin luovia siinä, mistä oikea henkilö voi löytyä.

Kun olette tehneet huolellisesti ja vilpittömästi kohdan 2 eli kirjoittaneet listan, on todennäköistä, että oikea ihminen saapuu elämäänne kuin itsestään. Monesti asiat loksahtelevat paikoilleen, kun olet tietoinen siitä mitä todella haluat.

Ihmisellä on taipumus sokeutua sekä omalle sisäiselle maailmalleen että vastaantuleville mahdollisuuksille. Kun kirjoitat ylös, mitä todella toivot, alat myös nähdä elämän tarjoamat tilaisuudet.

Aktiiviseen kolmannen osapuolen etsimiseen sopivat monenlaiset ympäristöt:

  • Deittisivustot. Paljon oikeita ihmisiä etsimässä samaa kuin tekin.
  • Juhlat, joissa tapaatte ihmisiä.
  • Harrastukset. Onko toisella teistä juoksuporukka, kurssikaveri tai näkyykö kuntosalilla kiinnostava ehdokas?
  • Kaverit tai niiden kaverit.

5: Keskustelkaa ehkäisystä – ja käyttäkää sitä

Niin epäseksikkäältä kuin se joistain ihmisistä tuntuukin, tämä keskustelu pitää käydä. Ei riitä, että jollain teistä on e-pillerit. Todella monet sukupuolitaudit leviävät jo ihan siksi, että ihmiset eivät tiedä kantavansa niitä mukanaan. Kaikki taudit eivät oireile, etkä voi ikinä luottaa siihen että joku sanoo olevansa “puhdas ja terve”.

Hygienialla, statuksella tai rahalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kantaako joku tarttuvaa tautia. Mikään ei harmita jälkikäteen niin paljon kuin seksistä muistoksi saatu sukupuolitauti.

Muistakaa myös, että suuri osa sukupuolitaudeista tarttuu suuseksissä puolin ja toisin. Jos seksissä käytetään seksileluja, nekin pitää suojata eikä käyttää suoraan ihmiseltä toiselle.

Jos tämä kohta aiheuttaa nikottelua seksikumppaniehdokkaassa, on syytä valita joku kunnioittavampi ja arvostavampi henkilö seksiin kanssanne. Ja hei, liukuvoiteen reipas käyttö tutkitusti tekee kondomin käytöstä miellyttävämpää. Se saa myös erektion kestämään pidempään.

6: Antautukaa nauttimaan tilanteesta!

Jos edellä kerrotut vinkit on otettu käyttöön, voitte antaa palaa ja vain nauttia kokemuksesta. Kukaan ei voi taata sataprosenttisesti, että kolmen kimppa on mahtavaa – ainakaan juuri sillä kertaa – mutta kun perusasiat ovat kunnossa, todennäköisyys ihanalle elämykselle on suuri. Antakaa mennä!