Miten teen hyvän deittiprofiilin?

Deittisivustolle profiilin luominen saa yhden jos toisenkin seuranhakijan solmuun. Tässä koottuna parhaat vinkit hyvän deittiprofiilin luomiseen. Lähteenä tässä artikkelissa on käytetty tuoreita tutkimustuloksia sekä alan huippujen blogeja ja kommentteja aiheesta:

1. Profiilikuva

Se kuva. Niin. Ensinnäkin, sellainen täytyy olla. Ja sen pitää olla kuva sinusta.

Jätä profiilikuvan ulkopuolelle perhekuvat, lemmikkikuvat, autokuvat, hassunhauskat naamanvääntelykuvat… you know the drill.

Erittäin tärkeä pointti kaikille, mutta varsinkin miehille, jotka syyllistyvät asiaan luvattoman usein: älä laita ensisijaiseksi profiilikuvaksesi kuvaa, jossa sivulla on aurinkolasit päässä tai ikävänä kakkosena olet selin kameraan. Tai katsot kaukaisuuteen.

Niin paljaalta kuin se voi tuntuakin, herätät kiinnostusta ja luot yhteyden kuvallasi potentiaalisiin kumppaneihin sillä ah niin perinteisellä katsekontaktilla. Biologiaa on vaikea huijata tai väistää tässä asiassa. Tai no, mahdoton.

Siis katso kameraan, silmät esiin. Me kaikki tiedämme, että ne aurinkolasit ovat turvaamassa selustasi: sinuun ei saa kunnon kontaktia ja olet epävarma. Jos olet deittisivustolla, ole sitten kanssa, ilman rautapanssareita.

Hymyileminen kuvassa ei ole pakollista, mutta se on toivottavaa. Isoa virnistystä ei vaadita, mutta muista, että suoraan kohti katsova henkilö, jonka kasvot ovat vakavat, ei houkuttele lähestymään.

2. Esittelyteksti

Älä suotta ahdistu siitä, että joudut kertomaan kirjallisesti kuka olet. Kukaan ei odota, että kerrot itsestäsi tyhjentävästi kaiken. Mutta anna nyt edes jotain. Ei tarvitse yrittää olla hauska, nokkeluudella kun ei ole mitään itseisarvoa.

Kerro ainakin, millaista seuraa olet etsimässä. Hämmästyttävän moni jättää sen tarkkaan kertomatta tai sitten valehtelee. Selvitä ihan ensin itsellesi, mitä haet ja kerro se sitten myös profiilissasi. Haetko parhaassa tapauksessa rakkautta tai seurustelua, vai etsitkö seksiseuraa tai kontakteja?

Hyvä nyrkkisääntö esittelytekstiin:

• vähintään yksi taustatieto! Esimerkiksi ammatti, jokin käymäsi koulutus tai elämäntilanne.
• vähintään kaksi kiinnostuksen kohdetta! “Naiset” ei käy tähän vastaukseksi, kun taas vaikka moottoriurheilu, tietyn genren elokuvat tai biohakkerointi käy.
• vähintään kolme sanaa kuvaamaan itseäsi! Mutta ei kolmen sanan listana, kiitos. Muodosta lauseita, aikuinen kun olet.

Aloita näillä, niin lupaan, että profiilisi on nopeasti salonkikelpoinen!

3. Muut kuvat

Profiilikuvan lisäksi voit laittaa profiiliin toissijaisia kuvia. Ne ovat hyödyksi, jos ne antavat sinusta lisätietoa. Viisi lähes samanlaista selfietä eivät tuo profiiliisi mitään lisää. Valitse kuvia, joissa olet eri tilanteissa. Ei tee hyvää vaikutelmaa, jos olet monessa kuvassa ottamassa paidatonta selfietä itsestäsi kylppärin peilin kautta. Älä tee sitä.

Voit näyttää kuvan avulla, että sinulla on lemmikki. Rajoita se kuitenkin yhteen, vaikka eläinystävä olisi sinulle tooooosi tosi rakas. We get it.

Lasten kuvista deittiprofiilissa ollaan eri kuppikunnissa mieltä jos toistakin. Tämän artikkelin kanta on: jätä lasten kuvat pois deittiprofiilista. Kerro esittelytekstissäsi, että sinulla on lapsia, jos haluat tuoda asian esiin. Se on suotavaakin, jos toivot mahdollisesti löytäväsi seurustelu- tai elämänkumppanin. Ei se kuitenkaan ole pakollinen tieto, varsinkaan jos et ole etsimässä elämänkumppania, vaan satunnaista seuraa.

4. Vältä ryhmäkuvia

On kiva, että näytät olevasi sosiaalinen ja että sinulla on ystäviä. Kaveriporukan mökki-, ryyppäys-, polttari- tai muut itselle kivat muistot eivät kuitenkaan välity profiiliasi katsovalle henkilölle samoin kuin sinulle itsellesi. Pitäydy ryhmäkuvissakin maksimissaan siinä yhdessä.

Ryhmäkuva osana deittiprofiiliasi voi kyllä tutkitusti vaikuttaa positiivisesti: profiili koetaan viehättävämmäksi, koska viestit kuvan avulla olevasi toimivissa ihmissuhteissa ja osaavasi siis olla ihmisten kanssa tekemisissä. Vältä kuitenkin kuvia, joissa esimerkiksi nostelet jo neljättä oluttuoppia ilmaan. Humaltuneen näköinen henkilö ei ole viehättävä. Ja jos kuvasi viittaa siihen, että käsityksesi hauskanpidosta on alkoholin kuluttaminen, karsit paljon kumppaniehdokkaita pois.

5. Älä esitä

Samoin kuin profiilikuvan kanssa, uskaltaudu olemaan aito. Kun saat matchin tai viestin, älä pilaa tilannetta yrittämällä olla viileä, macho tai mitään muuta shittiä. Ole oikea ihminen, ole totta. Teeskentely ja koviksena viestittely näkyvät kilometrien päähän.

On luonnollista, että viestittely tuntuu aluksi oudolta. Sanonta “ole vain oma itsesi” on jopa aika tyhjänpäiväinen, kun hermostuksissaan muotoilee asioita toisin kuin olisi itselleen oikeasti luontevaa. Sillä ei ole väliä. Vilpittömyys näkyy, ja suurin osa ihmisistä näkee kyllä parin kömpelön chat-viestin ohi, että olet aito tyyppi, johon voisi tutustua. Tärkeää on, että et ota mitään vierasta roolia viestejä lähettäessäsi.

Ongelma on lähes aina se, että profiilia deittisivulle tehdessä on vaikea yrittää katsoa itseään muiden silmin. Hyvä itsetuntemus auttaa aina, mutta eräänlaisen mainoksen rakentaminen (jollaista deittiprofiilin tekeminen on) tuntuu monelle vieraalta.

Miten valita, mitä kerron itsestäni muutamalla lauseella? Mikä näistä kuvista nyt näyttää hyvältä? Kun noudatat perusohjeita profiilin tekemisessä, olet aika selvillä vesillä. On helppo jäädä ajattelemaan ja analysoimaan liikaa, koska itsen julki tuominen pelottaa. Rohkaise mielesi ja julkaise profiilisi nopeasti sen jälkeen, kun profiili täyttää tämän artikkelin vaatimukset. Voit aina muokata profiiliasi myöhemmin, mutta kaikkein tärkeintä on saada profiili näkyviin.

Jos jäät pähkäilemään kuvien tai tekstin kanssa, pyydä ystävä apuun. Valitse sellainen ystävä, joka ei tee koko hommasta leikkiä, vaan joka auttaa sinua oikeasti. Jos ystävistä ei löydy sopivaa auttajaa ja henkistä tukea, voit ottaa yhteyttä myös ammattilaiseen. Ainakin seksuaaliterapeutit ja seksuaalineuvojat auttavat nettideittailussa!